Arbejder du i en branche, hvor du løfter tunge elementer, kan et par sikkerhedssko gøre forskellen på en ærgerlig arbejdsskade eller sunde og sikre fødder. I byggebranchen, industrien og andre steder, hvor tempoet er højt og arbejdet hårdt, er det uundgåeligt at man af og til taber ting eller træder ved siden af. Men man kan forebygge uheldet ved at bære det korrekte fodtøj.

Også i landbrugsbranchen sker der uheld, der involverer fødderne. Et dyr kan træde dig over tæerne, eller måske står du for tæt på en maskine, der skal køre forbi et snævert sted. Det kan føre til vedvarigt ubehag og varige mén, når du er ude for et fodrelateret uheld.

Vi har kun ét sæt fødder, og de skal bære os gennem hele livet. Derfor er det vigtigt at du passer godt på dem. Sørg for de rigtige sikkerhedssko til det arbejde, du udfører – det er en essentiel investering i dit helbred. Når uheldet er ude, kan du ikke skrue tiden tilbage. Men du kan gøre meget for at forebygge.

I mange brancher er der lovmæssige krav til påklædningen. Dem skal du selvfølgelig overholde, men det betyder ikke, at sikkerhedssko ikke kan bruges i andre sammenhænge. Skoene er praktiske at have, for bare det at have dem på, selv hvis du ikke er i højrisiko for uheld, giver en enorm tryghed, der kan hjælpe dig til at udføre dit arbejde med ro i sindet.

Sikkerhedssko og arbejdsfodtøj er en investering i dine medarbejderes helbred

Når du indkøber sikkerhedssko, kan du med fordel kigge efter hvilke mærkninger, fodtøjet har. Herhjemme skal skoene gerne være godkendt efter EN ISO 20345 – så kan du være sikker på, at du har fat i et kvalitetsprodukt.

Derudover er der mange individuelle hensyn, man kan tage. Forskellige mennesker har brug for forskellig pasform, og nogle synes det er meget vigtigt, at fodtøjet har tilstrækkelig mulighed for at ånde. Alle disse hensyn kan virke overfladiske, men i længden er de vigtige for, at du får en god arbejdsgang og for at holde dig selv og dine fødder glade og tilfredse.

Sikkerhedssko findes i to varianter: Almindelige sikkerhedssko og lette sikkerhedssko. Den helt almindelige sikkerhedssko har en beskyttelseshætte til tåen, der beskytter mod store belastninger af dine tæer. De lette sikkerhedssko har ligeledes en beskyttelseshætte til tåen, men den er lidt lettere og kan derfor ikke klare helt så store belastninger.

Hvilken sko, du har brug for, afhænger helt af dit arbejde. Du kan undersøge hvilken belastning, den enkelte sko kan holde til, og derefter sammenligne med vægten af de tunge emner, du arbejder med i din hverdag.