Et storkøkken er nødvendigt i mange situationer. På arbejdspladser og institutioner landet over er det ikke nok med et tekøkken eller almindelige køkkenmaskiner, som er designet til en enkelt husstand. De bliver nemlig dagligt belastet meget mere end et almindeligt køkken.

Når du skal indrette et storkøkken eller et industrikøkken, er der mange ting at tage stilling til. Først og fremmest må du overveje dine behov. Er du i gang med at starte en restaurant, en kantine, eller en café? Der kan være vidt forskellige praktiske forhold at tage højde for, alt afhængig af dit formål. Derudover kan der være forskellige lovmæssige krav til dit køkken, som du bør sætte dig ind i.

Du har nok selv en ret god idé om, hvilke maskiner du får brug for, og hvilke arbejdsområder der skal prioriteres højest i dit storkøkken. Du kan ud fra den mad, der skal tilberedes i køkkenet, estimere hvilke maskiner der skal indkøbes og hvor mange redskaber, potter og pander der skal til.

Men når det kommer til indretningen af køkkenet, kan det være en god idé at søge professionel hjælp, især hvis det er dit første storkøkken, det gælder. Det kan være både besværligt og dyrt at flytte hvidevarer og køkkenmøbler, når køkkenet først er i brug, så det er en god idé grundigt at gennemtænke placeringen af hvert enkelt element.

I en sådan planlægningsfase kan det være stor hjælp at udarbejde både 2D og 3D-planer over dit kommende køkken. Det kan du få hjælp til hos professionelle planlæggere og storkøkkenproducenter.

Overvej dine behov for køkkenmaskiner og arbejdspladser

Alt afhængig af om du skal lave takeaway, kantinemad eller cafémad, stiller det krav til indretningen af køkkenet. Takeaway skal pakkes hurtigst muligt efter tilberedning, så kunden kan få den mest friske oplevelse. Derfor kan det være god idé at indtænke pakkestationer i køkkenet i forlængelse af de primære arbejdsstationer.

Der er mange krav og retningslinjer, når det kommer til storkøkkener. En professionel planlægger kan hjælpe dig med at overholde hver og én af dem. Samtidig er der mange ergonomiske og praktiske hensyn, samt miljøhensyn og overvejelser omkring arbejdsgange, som en professionel planlægger vil have stor erfaring for.

Men når det sagt, så er det vigtigste, at dit storkøkken bliver lige som du har drømt om. Derfor er det vigtigt, at du finder en dygtig planlægger, som tager dine ønsker til efterretning.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *