Der findes efterhånden et hav af influencere indenfor nærmest alt, du kan komme i tanke om, lige fra mode og boligindretning til mad og bagning. Derfor kan det da også være fristende selv at hoppe med på bølgen med de mange flotte billeder. For hvis man har en passion, hvorfor så ikke dele den med andre?

Men hvordan er det lige, du kommer i gang? Det er nemlig ikke så let, at du bare kan tage nogle halvslørede billeder og lægge op. Der skal lidt mere til. I dette blogindlæg giver vi dig nogle tips til, hvordan du får de flotteste madbilleder, så du kan øge din følgeskare og blive det næste store hit på Instagram.

Glem alt om dyre kameraer

Man kunne umiddelbart tro, at der skulle en helt masse dyrt udstyr til at tage flotte billeder af mad og kager, men det skal der – heldigvis – ikke. Med lidt øvelse og gode teknikker, kan du nemlig tage smukke billeder med din telefon. En ganske almindelig iPhone X, 11 eller 12 kan sagtens klare jobbet.

Det rette lys

Lyset er klart det vigtigste, når du tager billeder. Har du et vindue med masser af dagslys, så kan du sagtens sætte maden op her og tage billederne. I det rette lys får du også de skarpeste billeder, så du ikke skal redigere ret meget i dem.

Flotte kager og anretninger

Det er klart, at en stor del af madbilleder er selve anretningen af maden. Derfor skal du, i stedet for at bruge pengene på lysudstyr og kamera (vent til du har skabt dig et godt fundament), bruge pengene på flotte tallerkener, bestik, bageredskaber, kageforme og andre ting, der kan løfte dine anretninger og madbilleder til et niveau, der får følgerne til at savle.