Med en melding om, at vi ikke kan komme ud og rejse for alvor, før vi er vaccinerede, så er der mange danskere, som i stedet vælger at tage på lange ture med bilen indenrigs. Og det er ikke nogen dum idé. Men det betyder, at din bil sættes mere på prøve end normalt, og dertil kommer vi med tre gode råd til, hvordan du holder din i topform.

Giv motor og olie bedre liv med en oliekøler

De færreste danskere benytter sig af en oliekøler, men særligt i varmen på lange ture kan det være en god idé at benytte sig af en. Effekten er nemlig, at du mindsker risikoen for en alt for varm motor og olie, hvilket er belejligt, når man skal ud at køre langt.

Send din bil til syn inden

Hvis du ikke selv er god til at tjekke op på din bil, så kan du med fordel sende den til servicetjek, så du er sikker på, at alt er, som det skal være. Samtidig kan værkstedet fylde op på olie, kølervæske og alt det andet, som du måske heller ikke selv får gjort. På den måde undgår du ligeledes dårligt timede nedbrud på landevejen.

Hold pauser undervejs i skyggen

Hvis du har en meget gammel bil, er det ikke sikkert, at den kan holde til 300 kilometers ture i 30 graders varme. Hold derfor små pauser undervejs, så motoren kan nå at køle ned, inden du kører videre. Det er træls at stå med en defekt motor uden at sted at tage den hen.