Hustage er ofte kedelige at se på, uden liv og farver. Et type tag, der dog ikke er kedeligt, men derimod charmerende, organisk og livligt at se på er grønne tage. Og du kan selv uden det store besvær opbygge dit eget grønne tag. Som udgangspunkt skal dit tag blot være vandtæt, f.eks. ved hjælp af tagpap, og derpå kan du påsætte rodspærrefolie. Oven på denne base installerer du VegBlock, som du let kan tilpasse med en hobbykniv, heri planter du dine grønne planter og græs, hvorefter du vander det hele igennem. 5 trin og du har et smukt og naturligt grønt tag.

Hvad er VegBlock?

VegBlock er et-lags vegetationsmoduler, som du kan bruge til at lave ekstensive grønne tage. Det fungerer altså som et ekstra lag; som en rodbestandig og godkendt membran, som du beplanter med de grønne planter, som du ønsker skal dække dit tag. VegBlock fungerer både som dræn og ekstra vækstmedie til planterne og som en slags rodzone for planterne. Når du bestiller dine VegBlocks, er det en god ide, at du sætter tid af til at installere dem inden for ca. 1 døgns tid efter leveringen, da du får det bedste resultat så. Før du installerer dem, skal du sørger for at have en god tagmembran, som er rodfast, og dernæst renser du siderne på VegBlocksene, så du kan montere dem tæt side om side. Så kan du beplante, hvorefter du skal sørge for at vande jævnligt de første uger.

Du kan installere dit grønne tag med VegBlocks størstedelen af året – så længe der ikke er frost, det vil altså sige at fra april til november, kan du roligt gå i gang med dit grønne tag. Du kan læse meget mere om VegBlocks og vedligeholdelse på websitet.