Noget af det bedste ved at besøge syden på ferie, ud over varmen, kulturen, maden, og afslapningen, er at kunne få lov til at udforske dybderne og naturen i deres oceaner. Måske er du ikke så meget en feriedykker, men langt mere interesseret i natdykning?

Når roen og mørket sænker sig over landet, findes der sjældent noget bedre end at iføre sig dykkerudstyret og langsomt kunne glide under overfladen og ned i en helt anden verden.

Verdenen, der eksisterer under overfladen, er fascinerende, men især i mørket er det helt anderledes.

Har du alt du skal bruge til eventyr under overfladen?

Om natten kommer de mere nataktive dyr frem, og du vil derfor svømme ind i en hel anden verden, end hvad du kan se om dagen. Det kan være, at du synes, at natdykning lyder som en tåbelig idé, men der er rigtig mange fordele ved at dykke om natten, og der er også en vis magi ved at dykke om natten, hvilket skyldes dyrenes døgnrytme; nogle af havets beboere er aktive om dagen, mens andre er mere aktive om natten.

Det smukke ved at dykke om natten er også at du kun fokuserer på hvad din dykkerlygtes lyskegle rammer, men hvorfor er det så vigtigt med en dykkerlygte?

Noget af det første man lærer på dykkerkursus, er at farverne langsomt forsvinder, når du bevæger dig ned under havoverfladen; dykkerlygter fremhæver og oplyser de naturlige farver under vandet. Samtidigt er det også et vigtigt signalredskab, når du er på nattedyk eller i mørkere farvande; når du er langt under havoverfladen, bør du investere i en kraftig hovedlygte og parre det med en back up lygte, i tilfælde af at den første løber tør for batteri. Så er du klar til eventyr.