Der er ikke noget bedre, end at alt bare spiller når scenetæppet er trukket fra. Det får både du og dit publikum den bedste oplevelse ud af. Noget der virkelig er afgørende for den samlede oplevelse af showet er, at lyden sidder lige i skabet. Det kan til gengæld være udfordrende, at ramme den perfekte lyd i store rungende lokaler. Her får du tre tips til god scenelyd.

Gode mikrofoner

Noget af det vigtigste i en sceneperformance er, at man kan høre hvad der kommer i gennem mikrofonerne. Det går derfor ikke, at du har til sjusket dig nogle billige trådløse mikrofoner. De ender ofte med at skratte eller være usikre i forbindelsen. Anskaf dig nogle mikrofoner i god kvalitet og tænk over hvor på kroppen du placerer dem, så de sidder rigtig.

Scenetæpper
Der er ikke noget værre end et lokale med rumklang, når du skal performe. Heldigvis er der en ret simpel løsning på det. Hvis du har et fast lokale, hvor din scene står, så kan en masse akustikvægge og bedre isolering hjælpe gevaldigt. Skal du bruge en mere midlertidig løsning til turné, så er molton scenetæpper oplagt. Tæpperne kan skræddersyes, så de passer perfekt til din scene.

Gode højtalere

Uanset hvor meget du prøver at påvirke omgivelserne, så er lyden ikke bedre, end højtalerne der afgiver den. Det er alfa omega for hele din optræden, så højtalerne er i god kvalitet, andet kan ødelægge hele lydoplevelsen. Du skal også helst have et par stykker, som kan placeres både foran, midt i og bag i salen. Sådan sikrer du god lydfordeling, så alle kan høre lyden lige godt.