Affaldsspande kan nogle gange lugte ganske fælt. Når du åbner for skraldespanden under køkkenvasken, så spreder der sig en tung stank. En blanding af makrel og bananskræller. Det bliver ikke bedre på en varm sommerdag.

Men hvad kan du gøre ved lugten fra skraldespanden. Der er selvfølgelig flere ting du kan gøre, lad os starte med de mest indlysende.

Tøm skraldespanden ofte

Hvis skraldespanden hurtigt kommer til at lugte, så tøm den noget oftere. Også selvom den ikke er helt fyldt. Du vil især tømme den hvis du har smidt råt kød eller emballage fra kød i den.

Bær affaldet ud mindst en gang dagligt. Det gælder især hvis der bor flere personer i husstanden.

Små børn der bruger ble, kan også hurtigt fylde en toiletspand med spændende lugte. Derfor skal du tømme toiletspanden med det samme. Du kan finde en væghængt toiletspand der er let at tømme, hos Clean Management.

Rengør affaldsbeholderen

Gør det til en vane at rengøre affaldsspanden eller -stativet efter hver tømning. Ellers vil der sidde gammelt affald på kanterne som lugter. Sørg også for at gøre rent omkring skraldespanden. Både på gulvet og på væggen.

Du kan enten spule spanden eller bruge en kraftig svamp eller børste til at skure skidt og lugt væk. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med rengøringsmidler.

Forebyg grimme lugte fra spanden

Når spanden er helt ren, så skal du forebygge så den ikke kommer til at lugte igen. Prøv at drysse lidt tvekulsurt natron i bunden af spanden. Det vil absorbere lugten fra affaldet.

Du kan også bruge lidt kattegrus i stedet for. Det har yderligere den fordel at det suger fugten fra spanden.

Lav eventuelt hjemmelavede duftkugler af vat med nogle dråber duftende olie. Læg derefter kuglerne i bunden af spanden.