Funktionelt tøj er inspireret af nordisk møbeldesign. Og det er blevt meget populært at købe funktionelt i stedet for moderigtigt. Funktionelt tøj er ofte mere bæredygtigt og godt for klimaet.

Men funktionelt tøj kan også være flotte designs og tidløst tøj der kan bruges i mange år, som du kan se hos mærket by basics. Det giver mindre spild fordi du bruger tøjet igen og igen i stedet for at skifte det ud når næste sæsons kollektion udkommer.

Tøj har fået en funktion

Funktionelt tøj betyder at tøjet har en funktion der rækker ud over det moderigtig design. Nu handler det ikke længere kun om gå i de rigtige farver og sæsonens snit. Nu drejer det sig i højere grad om at bære tøj der opfylder dine behov og samtidig skåne klimaet.

For eksempel skal tøj kunne holde vand ude når det regner eller beskytte mod solen om sommeren. Funktionelt tøj er især for dig der kan lide at opholde dig udendørs.

Kunstige fibre i meget af tøjet

Meget tøj til udendørs brug er lavet af kunstige fibre der er fremstillet kemisk af blandt andet råolie. Det virker måske ikke umiddelbart miljøvenligt, men tøjet er ualmindeligt slidstærkt og kan bruges i mange år.

Når vi bruger kunstige fibre til for eksempel skaljakker gør det tøjet meget lettere at bære. En tung frakke af uld kan være svær at bevæge sig i.

Tøj i naturprodukter

Dog er der meget tøj der med fordel kan laves af naturlige materialer. Det er blevet ekstremt populært med undertøj og t-shirts af uld. Men også sko, tørklæder og håndledsvarmere er ofte lavet af uld eller læder.

By basics er et mærke der har specialiseret sig i funktionelt tøj kun lavet af uld. Det er et tidløst funktionelt design der er meget inspireret af nordisk kultur og tradition.