Hvis du skal til at i gang med at lave nyt badeværelse, så er der nogle ting, som du bør overveje først. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilke materialer du vælger. Nogle materialer er meget fintfølende og andre er utroligt slidstærke og praktiske. Læs med her og blive klogere på dine overvejelser.

Valg af vask

Dit valg af vask har stor betydning for vedligeholdelsen af dit badeværelse. Det er blevet rigtig populært at vælge sorte komposit vaske. Problemet er bare, at kalk er meget tydeligt på de sorte vaske. Derudover er de ikke glade for kalkfjerner med syre, så det kan være svært at fjerne det igen. Vælger du derimod en hvid håndvask til nedfældning, så syner kalken ikke nær så tydeligt. Du har også nemmere ved at rengøre vasken, da fugerne er ovenpå bordpladen i stedet for under. På den måde undgås små sprækker, hvor skidt kan sætte sig.

Valg af klinker

Når du skal vælge klinker, så er det igen en fordel at vælge lyse. Du kan eventuelt vælge nogle med lidt struktur, hvis du ønsker at skjule mindre skjolder med kalk. Du skal være opmærksom på at klinker i terrazzo eller marmor ikke tåler kalkfjerner eller andre former for syre.

Valg af bordplade

Der er også stor forskel på slidkapaciteten på bordplader. Nogle bordplader bliver ridset blot afsvampe og tager imod farve fra makeuprester. Det er derfor vigtigt, at du vælgerdin bordplade med omhu, så du undgå slidtage for tideligt. Keramik bordplader er meget holdbare, ogkan derudover også tåle varmen fra et glattejern eller lign. Keramikken suger heller ikke væsker til sig,og behøver derfor ikke jævnlig imprægnering og beskyttelse.