Skal din indre kunstmaler slippes løs, så gør det med akrylmaling. Især hvis du er nybegynder kan akrylmalingen være god at starte med, for der er nemlig mange fordele at hente ved at bruge akrylmaling til sine malerier frem for oliemaling – og som nybegynder handler det om at få en god start.

Akrylmalingens fordele kommer blandt andet af, at det er en vandbaseret maling. Den vandbaserede formel gør først og fremmest, at malingens tørretid forkortes væsentligt i forhold til oliemaling. På den måde kan du med akrylmaling langt hurtigere komme videre med dine kunstværker, og du slipper for at farverne blander sammen, når du maler i flere lag. Desuden har akrylmalingen også den fordel, at farvernes holdbarhed er længere end oliemaling, og du kan længe få glæde af præcis det maleri, du har lavet, uden at farverne falmer eller bliver gullige. Akrylmalingen kan bruges på forskellige måder, da du kan fortynde malingen med vand, fordi den netop er baseret på vand.

Start småt ud med grundfarver i akryl

Er du nybegynder og ved du ikke helt, om maling er noget for dig, skal du ikke være bange for at komme til at købe en masse maling, som du ikke får brugt alligevel. Når du først skal i gang med at male med akrylmaling, kan det nemlig være en god ide blot at købe nogle enkelte grundfarver i stedet for at købe alle de farver, du har i tankerne til dit maleri. Det er nemlig

muligt at blande forskellige farver akrylmaling, og med få grundfarver kan du blande dig til mange andre farver, som du gerne vil bruge på dine malerier. Hvis du så skulle blive bidt af at male, kan du altid udvide samlingen af akrylmaling.