En hundehvalp er en berigelse, men hvis den også skal vokse op og blive til en god hund, der er til at omgås med, er det meget vigtigt, at du fra start allerede begynder at tænke på, hvad du skal bruge til hunden. Du skal lære den de rigtige ting, og den skal have det rigtige udstyr. Vi giver dig her 4 ting, som du bør gøre for din og din hunds skyld.

Masser af godt hundelegetøj

Din hvalp kan næsten ikke få for meget hundelegetøj. Giv den noget at vælge imellem, og så vil den helt sikkert finde nogle favoritter, som den vil komme tilbage til igen og igen. Varierer i typen af legetøj, så det hele ikke bare ender ud i bløde bamser, men så den også noget hårdt at tygge i. Det kan samtidig også hjælpe hvalpen med at tabe sine hvalpetænder, som du helt sikkert nok skal stifte bekendtskab med.

Gå til hundetræning og lær grundelementerne

Du får den absolut bedste hund, hvis du går til hundetræning med hunden, fra den er helt ung. Det kan godt være, du tænker, at det bare skal være en sofahund, men du vil senere sætte stor pris på, at du kan kalde den til dig, og at den reagerer på din kommandoer. Med de grundlæggende træninger får du en god fornemmelse af, hvad det er, hunden reagerer på, og du vil hurtigt lære, hvor meget mad betyder for en hund.

Socialiser med andre hunde

Der er ikke noget værre end en hund, der ikke kan være sammen med andre hunde eller mennesker. Det sætter store begrænsninger i tilværelsen, hvis man skal trække hunden til sig, hver gang man er ude at gå. Pas derfor på med at være for overbeskyttende, når du har hunden som hvalp. Lad den udforske og opdage grænserne selv.

En hund kræver andet end bare gåture

Når du får en hund, får du ikke et dyr, som bare skal gå tre gange om dagen, og så kan den ellers passe sig selv. Det er et socialt dyr, der skal opleve stimulering og have pleje fra din hånd. Graden af pleje afhænger af racen, men alle hunde kræver meget mere opmærksomhed end eksempelvis en kat.