Er du en sportsperson, eller en hvilken som helst anden person, der vil passe godt på dig selv og din krop? Når det omhandler vores krop, glemmer vi nogle gange de langsigtede konsekvenser af ikke at passe ordentligt på den, mens vi kan. Dette er særligt tydeligt på kontoret, hvor rigtig mange af os døjer med ondt i ryggen, fordi vi sidder dårligt og dumt. Vi giver dig her tre bud på selvhjælp.

Artrosehandsker

Artrose er også bedre kendt som gigt, og disse handsker kan hjælpe dig med at forhindre gigtproblemer. Ligesom vi har ondt i ryggen, får flere af os også dårlige hænder, fordi vi holder på en mus hele dagen. Det er dårlig ergonomi, men med artrosehandsker kan du øge blodcirkulation og derved undgå stive hænder, du ikke kan bruge til noget.

Brug et hæve-sænkebord

Vi får ikke bare ondt i ryggen, når vi sidder ned. Det er heller ikke godt for vores tarmsystem, som bliver meget sammenfoldet, når vi bruger så mange timer i stolen. Du har rigtig godt af at stå op, men du skal naturligvis kunne arbejde samtidig. Det kan du med et hæve-sænkebord, som giver dig muligheden for at arbejde i oprejst position.

Find en god kontormus

For at undgå gigt i hænderne bør du bruge en ergonomisk mus, som er designet til at beskytte dine hænder med gigt og karpaltunnelsyndrom. Sørg også for at strække godt ud i hænder, og for den sags skyld hele kroppen, når du alligevel er i gang. Du vil blive glad for det, når du bliver ældre.