Skal du overtages fars landmandstjans, eller har du tænkt dig at bryde mønstret ved at starte ud som selvstændig på landet? Uanset hvad din årsag er, er der mange ting at forholde sig til, når man vil lege landmand på fuldt blus. Vi kommer i denne artikel ind på, hvad du som landejer skal være opmærksom på, så du ikke bliver overrasket, når du står i det.

Har du grise? Husk en grisevægt

Det er næsten uundgåeligt at have grise, når man har en farm på landet. Og sådan nogle dyr kræver en del mere, end man lige går og tror. Du skal blandt andet have en grisevægt, så du kan veje, om de er klar til salg – hvis det er altså er det, du går og overvejer. En grisevægt er ikke en hvilken som helst vægt. Den skal være designet sådan, at de kan gå op af en rampe, når de skal vejes, da dyrene er tunge og svære at flytte rundt på.

Der er altid noget, man kan lave

Du skal virkelig være indstillet på, at der altid er noget at lave på en gård eller en farm. Du kommer aldrig til at sidde stille, og derfor kan man sige, at dette erhverv er meget mere en livsstil end bare et job.

Få god overvågning

Store herregårde og afsides bygninger er guf for enhver tyv. Invester derfor i godt overvågningsudstyr og få dig nogle gode naboaftaler, så I kan tage hånd om hinanden. Der kan godt være langt til nærmeste nabo, så derfor kan godt naboskab ikke altid være nok.