Ny rundspørge: Forskel inden for partierne om retsforbeholdet

Tænketanken NyAgenda har stillet fem spørgsmål til folketingskandidaterne i anledning af den kommende folkeafstemning om retsforbeholdet. 


Rundspørgen kan blive en brugbar guide for vælgerne når de skal stemme personligt.

Rundspørgen viser, at flere af de EU-positive partier har folketingskandidater, der går imod deres partiledelse og vil bevare retsforbeholdet. Derudover viser rundspørgen, at et stort flertal af folketingskandidaterne ønsker en fair folkeafstemning om retsforbeholdet f.eks. angående lige fordeling af offentlige oplysningsmidler mellem ja- og nej-siden og åbenhed i centraladministrationen. Mange kandidater støtter desuden, at Færøerne og Grønland kommer til at stemme i den kommende folkeafstemning samt at Danmark bør indgå en mellemstatslig aftale med Europol efter et eventuelt nej til at afskaffe retsforbeholdet.

Lave K. Broch fra Tænketanken NyAgenda udtaler:

”Det er vigtigt for demokratiet, at vælgerne før folketingsvalget kan få kendskab til kandidaternes synspunkter om retsforbeholdet og den kommende folkeafstemning. Jeg glæder mig derfor over de mange svar, som vi har fået, og at et stort flertal af kandidater på tværs af partierne støtter vilkår, der kan føre til en fair folkeafstemning.

Det er også glædeligt, at kandidater fra flere af de mere EU-positive partier støtter bevarelsen af retsforbeholdet selv om deres partiledelser anbefaler noget andet. Så længe vi har retsforbeholdet kan vi stille politikerne til ansvar for den retspolitik, der er i Danmark.”

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Lave K. Broch, medlem af Tænketanken NyAgendas bestyrelse, lave@nyagenda.dk og tlf. 28 92 21 27 - http://www.nyagenda.dk

Se rundspørgen her


grubler


'Et nej den 3.dec. er ikke blot et isoleret dansk nej. Det understreger, at der i mange lande, specielt i Nordeuropa er modstand mod ideen om EU som en statsdannelse, hvor alle skal være med til alt.'.
Drude Dahlerup

MAILINGLISTE

Send mig nyt fra NyAgenda


Ny Agenda

sekretariat@
nyagenda.dk
STØT OS

Du kan støtte NyAgendas arbejde ved at indbetale et beløb på:
Reg.: 8411
Kontonr.: 4093 555


NyAgenda har modtaget støtte fra bl.a. PLUM-fonden og Nævnet for EU-oplysning